Itt vagyok

Az évtized végére a gazdag turisták nyaralhatnak a Nemzetközi Űrállomáson

A CNBC szerint a NASA azt tervezi, hogy a Nemzetközi Űrállomást (ISS) privát űrállomássá alakítja a kereskedelmi űrutazók számára. Az űrügynökség tervei szerint az évtized végére visszavonul az űrállomás, és jelenleg értékeli a különböző cégek javaslatait magán űrállomások építésére, amelyek várhatóan évente több mint 1 milliárd dollárt takarítanak meg. A NASA által az év elején elindított Kereskedelmi LEO célállomások projekt 400 millió dollár összértékű szerződés odaítélését tervezi ezen magán űrállomások építésére. Phil McAlister, a NASA kereskedelmi űrrepülési igazgatója megerősítette, hogy az ügynökség már „nagyjából egy tucat javaslatot kapott” különböző cégektől.

űr 2

Az ISS már több mint 20 éves, és engedélyezi, hogy 2024 végéig működjön. Valószínűleg azonban 2028 végéig meghosszabbítják élettartamát. A NASA körülbelül 4 milliárd dollárba kerül az ISS és az USA működtetéséhez, az űrügynökség a kiadások megosztásának vagy csökkentésének módjait vizsgálja. McAlister szerint a NASA azt akarja, hogy „csak egy legyen a sok felhasználó közül az elsődleges szponzor és infrastruktúra -támogató helyett” az alacsony Föld körüli pályán lévő állomások számára. Az űrturizmus iránti növekvő érdeklődéssel az ISS a nyugdíjazás közeledtével átalakulhat kereskedelmi űrcélponttá. Nem ez az első alkalom, hogy a NASA nyilvánosságra hozza az ISS kereskedelmi forgalomba hozatalára vonatkozó terveit. Néhány évvel ezelőtt az űrügynökség 140 millió dolláros szerződést ítélt oda az Axiom Space -nek az ISS -hez csatlakozó magánmodulok építésére .

űr 3

A 2021 -es évre emlékezni fognak a történelemben, mint fontos mérföldkőnek a kereskedelmi űrutazási ipar számára. A VirginGalactic lett az első űrturisztikai cég, amely az év elején Sir Richard Bransonnal a fedélzetén végzett egy szuborbitális repülést, és alulmúlta Jeff Bezos Blue Origin című , 2021-ben július 20-án 11 perces szuborbitális járatán induló Blue Origin -jét. A SpaceX sikeresen elindította első, teljesen kereskedelmi célú Inspiration4 küldetését, amely három napot töltött a Föld körül. Valójában a befektetők csaknem 9 milliárd dollárt öntöttek az űrturizmussal foglalkozó magánvállalatokba, ami azt mutatja, hogy a kereskedelmi űrutazási iparág készen áll az indulásra.

űr 4

luxurylaunches.com