Itt vagyok

Az Egyesült Arab Emírségek elrendelte a TikToker letartóztatását, amiért karikatúraszerű és sértő szupersportkocsis videót készített emirátusi öltözékben. A férfi semmitől sem riadt vissza, a személyzet és a tulajdonos iránti abszolút tiszteletlenségtől kezdve a pénzkötegek pacsizásszerű dobálásáig.

A TikTok-on való rugózkodás új fordulatot vett az Egyesült Arab Emírségekben, amikor a hatóságok elrendelték egy hivalkodó TikTok-készítő letartóztatását. Hamdan Al Rind ízléstelen videót forgatott egy szuperautó-kereskedésben, emirátusi öltözékben, és asszisztensek által húzott pénzkötegekkel strázsált. A videó azzal kezdődik, hogy a túlságosan magabiztos, hangos Hamdan Ring bemasírozik, és pénzkötegeket céloz meg az alkalmazottaknak a kávéért. Ezután azt követeli a tulajdonostól, hogy mutassa meg neki a legdrágább autót a szalonban. “Nekem drágább testvér kell, nekem ez nem kell, a sofőröm majd vezet valami ilyesmit” – jelentette ki a klipben durván a főszereplő.

Az influencer túl olcsónak titulálta a lenyűgöző, 599 ezer dolláros Ferrari SF90-et, és lazán válogatott egy Audi R8-at, egy Ferrari SF90-et, egy Mercedest és egy Rolls-Royce-t, mintha sajtot vásárolna. “Vedd el a pénzt, semmi gond, tartsd meg a visszajárót” – mondta durván és kegyetlenül a kereskedőnek. Amit a legtöbben a gazdagság megrendezett fitogtatásának tekintenének, hogy nézettséget gyűjtsenek a TikTok-on, azt az Egyesült Arab Emírségekben a pletykák és az elektronikus bűncselekmények elleni küzdelemmel foglalkozó szövetségi ügyészség komolyan vette. Több vádpontban is elrendelték előzetes letartóztatását, többek között szenzációs propaganda sugárzása és az emirátusi társadalomban uralkodó normáknak nem megfelelő tartalmak közzététele miatt.

 Instagram / @uae_pp

Karikatúraszerűen viselkedni egy kultúra képviseletében nem szabad félvállról venni. A befolyásolók a befolyásolás érdekében gyakran átlépik az illem és a tisztelet határát. Még 2020-ban valóságshow-influencereket rúgtak ki az 1000 éves maja romok helyszínéről a lármázás és a fegyelmezetlen viselkedés miatt. 2021-ben az internetet egy floridai fitnesz-influencer döbbentette meg, aki szemérmetlenül pózolt egy fotózáson az apja nyitott koporsójával.

Az Amnesty International, a több mint 10 millió támogatóval rendelkező, Nobel-békedíjas alulról szerveződő aktivista szervezet a humorérzék és a szólásszabadság ürügyén drukkol az influencer Hamdan Al Rindnek.

Forrás: luxurylaunches.com