Itt vagyok

Ausztrál zsaruk 58 000 dollárra büntettek egy 23 éves tanuló motorost. A rendőrök átnézték a kamerás felvételeit, és összesen 41 vádat emeltek ellene.

Ha úgy döntesz, hogy a törvény rossz oldalán éled le az életed, ne légy elég ostoba és rögzítse videóra, amely bizonyítékként használható fel. Egy tanuló motorkerékpáros Ausztráliában keményen megtanulta a leckét, miután több mint 77 000 ausztrál dollár (körülbelül 58 000 USD) pénzbüntetést kapott. A 23 éves motorost eredetileg gyorshajtás miatt tartóztatták le a zsaruk szeptember 11-én, mert 162 km/h-val (100 mérföld/órával) száguldott a Warringah Freeway egyik 80 km/órás (körülbelül 50 mérföld/órás) zónájában, Észak-Sydneyben. A rendőrség szerint a tanuló motoros azt mondta, hogy „egy közeli autósiskolába tartott, ahol egy olyan programban kellett részt vennie, amely segíti őt abban, hogy biztonságosabb motorossá váljon”.
motor 2

A zsaruk azonban lefoglalták a motoros GoPro-stílusú akciókamerájából a memóriakártyát, és még sok videót fedeztek fel, amelyeken törvényt sértett a motorkerékpárján. Állítólag a memóriakártyájáról készült felvételek azt mutatták, hogy rendszeresen 200 km/h (körülbelül 125 mph) feletti sebességgel halad. Ennek eredményeként a rendőrök a férfi ellen további 41 vádat emeltek – köztük 14 rendbeli veszélyes vezetés miatt. A veszélyes vezetés minden egyes száma 2200 ausztrál dollár (körülbelül 1650 USA dollár) bírságot von maga után.

motor 3

A többi vádpont 15 rendbeli, 45 km/h-nál (körülbelül 28 mérföld/órás) sebességnél nagyobb sebességgel történő vezetésért, valamint három rendbeli 30 km/h-nál nagyobb sebességű túllépésért felelt. A motoros ellen a gyorshajtáson kívül további hat közlekedési szabálysértés, valamint egyrendbeli közrend megsértése miatt indult eljárás, amely a Covid-19-korlátozáshoz köthető. Az utolsó két vádpont sértő magatartás miatt volt. Egy másik motorost hasonló körülmények között 17 000 ausztrál dollár (kb. 12 700 USA dollár) értékű pénzbírságot adtak át. A lovas akciókamerájának felvételei egy hidroponikus „termesztőszobát” is feltártak illegális marihuánanövényekkel.

Forrás: luxurylanches.com