Itt vagyok

Antik óratornyból lenyűgözően modern lakás Firenzében

 

Az elmúlt években egy új trend ütötte fel a fejét, méghozzá, hogy öreg, történelmi épületeket és öröklakásokat alakítanak át gyönyörű, modern rezidenciákká. Nyilvánvalóan mind a lakástulajdonosok, mind az építészek rájöttek az adaptív újrahasznosítás számos előnyére, valamint rátaláltak a régi és új dolgok együttes csábító erejére. Egy másik nagyon jó példa erre a „régi és kortárs világ találkozása”: egy firenzei cég, a Luigi Fragola Architects, Tower Suite nevezetű projektje, melyben egy eredetileg reneszánsz óratornyot alakítottak át egy fényűző és exkluzív modern lakássá.

Dark-wooden-floor-and-ceiling-beams-bring-old-world-charm-to-the-contemporary-suite

A lakás nem bővelkedik túl sok szabad térben, mivel összesen 65 négyzetméter lakótérrel rendelkezik, és ez is két szintre oszlik el. A reneszánsz időkből származó óratorony kárpótól a csodás Firenzére nyíló kilátással, ami a város közepén való elhelyezkedés miatt igen előnyös. A torony nyúlánk sziluettje és beszédes múltja arra késztette az építészt, hogy egy ötletes és térgazdaságos ötlettel álljon elő a szobák számának maximalizálása mellett. Mivel az óratorony külső szerkezete szinte érintetlenül maradt, a belső tér semleges színekkel és letisztult dekorációval lett kialakítva.

Wall-mounted-television-above-the-fireplace-in-the-living-room
Lovely-kitchen-and-dining-area-with-a-touch-of-metallic-glint
Light-and-beautiful-color-scheme-enlivens-the-transformed-Italian-home
Large-windows-usher-in-ample-natural-ventilation
Ceiling-beams-add-style-and-character-to-the-interior

A sötét, fa padló, fedetlen gerendák a nappaliban és a szoborszerű, fémes lépcsősor, ami a szinteket köti össze, egyfajta textúrális kontrasztot ad az apartmannak. A hatalmas ablakok jelenléte biztosítja a friss levegő könnyű átjárását, míg a terasz a szabadba is kiterjeszti a teret. Az első emeleten található nappali, étkező és a konyha, valamint a másodikon lévő háló- és fürdőszoba együttesen ad remek otthont egy fiatal család számára.

View-of-the-staircase-leading-to-the-private-terrace
The-wardrobe-in-black-brings-visual-contrast-to-the-room
Small-rooftop-terrace-takes-the-living-room-outdoors
Simple-and-elegant-modern-bathroom-in-white
Posh-bedroom-uses-the-headboard-wall-to-demarcate-it-from-the-bathroom
Lavish-bathroom-has-an-organic-and-serene-appeal
Flashy-nightstand-adds-a-cool-reflective-surface-to-the-small-bedroom
A-sketch-of-the-revamped-tower-suite-in-Florence

Decoist