Itt vagyok

A Tiffany & Co. felújított tokiói üzlete Ginzában Damien Hirst művész lenyűgöző alkotásának köszönhetően teljes virágzásban pompázik.

Lehet-e valaha is úgy áthaladni egy Tiffany & Co. üzleten, hogy ne nézzük meg? Ami már eddig is szemet gyönyörködtető volt, az Damien Hirst érintésével még vonzóbbá vált. A felújított tokiói Ginza zászlóshajó az angol festő és konceptuális művész megavászna lett. A luxusóriás Tiffany & Co. ginzai zászlóshajója mostantól a környék legszebb virágzó épülete, a rózsaszín, fehér, zöld és piros “szirmok” igéző palettájával. A Kengo Kuma és társai által 1996-ban tervezett, 580 négyzetméteres Tiffany & Co három emeleten terül el.

Facebook / @Tiffany & Co.

A varázslatos építmény külseje 292 alumínium méhsejt- és üvegpanelből áll, amelyekre a műalkotásokat egyedileg vitték fel. Hirst egymaga alakította át Kengo Kuma eredetileg földszínű és sötétebb palettáját olyanra, amely kétségtelenül élénkíti a szerkezetet. Az ünnepelt művész hasonló alkotásai a belső tér egyes részein is megtalálhatók. A Ginza bevásárlónegyed tele van lenyűgöző luxusüzletekkel. Nem lehet nem bámulni a Louis Vuitton 2021-ben megnyitott, jellegzetes üzletének kreativitását.

Facebook / @Tiffany & Co.

A négyemeletes épület egy olyan látványosság, amely csillogó külső üvegfelülettel büszkélkedhet, amely irizáló tükröződésével a víz hullámait imitálja. A 186 éves ikonikus luxusmárka történelmet teremtett egy páratlan New York-i zászlóshajóval az 57. utca és az Ötödik sugárút sarkán, amely 10 emeletes, a Maison történelméről, ragyogásáról és kultúrájáról tanúskodik.

Facebook / @Tiffany & Co.

Forrás: luxurylaunches.com