Itt vagyok

A tiéd lehet Indiana Jones ikonikus kalapja: több elképesztő filmes ereklyét is megszerezhetnek a rajongók

Indiana Jones kalapjára, Tom Cruise szamurájkardjára és Carrie Fisher Star Wars-forgatókönyvére is lehet licitálni egy június végi árverésen Hollywoodban.
Az aukción 150-250 ezer dollárt (43-72 millió forintot) várnak azért a különleges kalapért, amelyet Harrison Ford viselt Indiana Jones szerepéhez az 1984-ben bemutatott Indiana Jones és a végzet temploma című Steven Spielberg-kalandfilmben.
1A14F586-7DF0-42C7-A063-33A4EA7C122B

A kalapot a produkció megbízásából a híres londoni kalapos, Herbert Johnson készítette – mondta el a Prop Store aukciósház igazgatója, Brandon Alinger.
A 78 éves Harrison Ford hamarosan újra eljátssza a kalandvágyó régész szerepét a saga utolsó részében.
A június 29-i árverésen több mint 1200 ikonikus hollywoodi relikviára licitálhatnak a rajongók, köztük a Star Wars-filmekben Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher forgatókönyvére, amelyből A Birodalom visszavág című epizódban dolgozott. És kalapács alá kerül az a szamurájkard is, amellyel Az utolsó szamuráj című filmben kardozott Tom Cruise.

3C5BEDAD-C1D2-4A88-ACB5-4D36A2829BB8

A kikiáltási tételek között szerepel Brad Pitt golfkocsija, amelyet Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjében vezetett, valamint Daniel Radcliffe szemüvege és varázspálcája, amelyet az utolsó két Harry Potter-filmben használt. A Warner Bros. stúdió felajánlásából árverésre bocsátott filmes kellékek bevételét jótékony célokra fordítják – írja az MTI.