Itt vagyok

A százmilliárdos Warren Buffett fukar felesége azon nyögött, hogy 4 dollárt kell fizetnie a reggeli kávéjáért egy puccos milliárdos idahói nyári táborában. Érdekesség, hogy férje többet ér, mint a Starbucks teljes piaci értéke.

Azt mondják, ha túl sokáig vagy házas, elkezded utánozni a partnered viselkedését. A megállapítás érvényesnek tűnik, miután megtudtuk, hogy a milliárdos Warren Buffett felesége, Astrid csütörtökön a Sun Valley-i nyári táborban a 4 dolláros kávé ára miatt nyafogott.

92 éves férje 17 éve a Berkshire Hathaway elnöke, aki több mint 115 milliárd dollárt ér, és a világ 10 leggazdagabb embere között szerepel. Buffett tárgyilagosan kijelentette, hogy “máshol ugyanennyiért is kaphatna egy kiló kávét”. Figyelembe véve, hogy 2023-ban élünk, egy 4 dolláros kávé egy elegáns helyen nem tűnne drágának a kevésbé szerencsés emberek számára. A NY Post megerősítette, hogy 4 dollár a legolcsóbb koffeinadag a Konditoreiban, a híres osztrák tematikájú cukrászdában és kávéházban, amely az idahói Sun Valley üdülőhelyen található.

A rendkívül szerény életmódjáról ismert Warren Buffet 50 ezer dollár alatti autóval jár, és egy 300 ezer dolláros házban lakik.

Az omahai orákulum felesége az ő takarékos életmódját követi…

Annak ellenére, hogy élete nagy részében milliárdos volt, a fukar Buffet továbbra is ugyanabban az omahai rezidenciában él, amelyet 1958-ban vásárolt 31 500 dollárért. A férfi a gyorsabb utat választja a spórolás érdekében, vagyis a napját egy gazdaságos McDonald’s reggelivel kezdi, ahelyett, hogy felbérelne egy szakácsot, aki minden reggel friss kreppet készít. A BBC dokumentumfilmjében lánya, Susie Buffett elmondta, hogy olcsó, jégeső által megrongált autókat vásárolt: “Meg kell érteniük, addig tartja az autókat, amíg azt nem mondom neki: ‘Ez kezd kínos lenni – itt az ideje egy új autónak'” – mondta. Azt hiszem, itt az ideje, hogy Susie elbeszélgessen Astriddal egy kis házi kávé mellett, természetesen!

Megjegyzés – E cikk írásakor a Forbes szerint Warren Buffett nettó vagyona 115 milliárd dollár, a Starbucks piaci kapitalizációja pedig 114,8 milliárd dollár.

Forrás: luxurylaunches.com