Itt vagyok

A svájci zsaruk hatalmas betontömböket helyeztek el egy bár bejáratánál egy elegáns síparadicsomban, miután az nem volt hajlandó betartani az ország szigorú Covid-útlevél-szabályait.

Svájc, hasonlóan más európai országokhoz, a járvány elleni küzdelem eszközeként érvényesítette a COVID-útlevélre vonatkozó mandátumot az utazók számára. És bár a legtöbb síközpont szívesen követi a protokollt, egy létesítmény nemrégiben a rendőrség haragjával szembesült, amiért megtagadta a szabályok betartását. Helyi hírek szerint a zermatti hegyi üdülőhelyen található Walliserkanne étterem tulajdonosai többször is elmulasztották a fenti követelményt. Ekkor lépett be a rendőrség a 19. századi létesítménybe, és a bezárási parancsot folyamatosan megszegő tulajdonosokkal lezárták.

svájc 2

A zsaruk egy halom salaktömböt helyeztek el, hogy lezárják a bejáratot. A tulajdonosok azonban ehelyett a barikádokat rögtönzött bárrá alakították át, és megengedték, hogy a látogatók hátulról lépjenek be. Emiatt letartóztatták a három tulajdonost, akik jelenleg rendőri őrizetben vannak. Elmondják továbbá, hogy a három tulajdonos közül az egyik a helyszínen megfenyegette a rendvédelmi szerveket, és fegyvert is szerzett.

svájc 3

A dél-valaisi régió rendőrsége azt közölte, hogy a három vendéglő megtagadta az étterem bezárását annak ellenére, hogy a hatóságok párbeszédet kezdeményeztek velük, és figyelmen kívül hagyták az egészségügyi intézkedések betartására vonatkozó figyelmeztetéseket.

svájc 4

Jelenleg a svájci éttermek vezetőinek igazolást kell kérniük a védőoltásról, a betegségből való közelmúltbeli felépülésről vagy az aktuális negatív tesztekről, mielőtt kiszolgálnák vendégeiket. Szeptember közepe óta az országba utazóknak COVID-tanúsítványt kell magukkal vinniük (a teljes oltás igazolása vagy a negatív teszteredmények), hogy beltérben étkezhessenek.

Forrás: luxurylaunches.com