Itt vagyok

A Supercar Blondie csapata lenyűgözött, miután az ultramenő Mercedes-Benz AVTR koncepcióautót vezette Dubaiban

A Consumer Electronics Show 2020-as kiadásában a Mercedes-Benz bemutatta az egyik legőrültebb kinézetű koncepcióautót, a Vision AVTR-t. Az elektromos autonóm jármű pofátlan kialakítású, James Cameron 2009-es Avatar című kasszasiker filmje ihlette, és kölcsönzi azt az ötletet, hogy szimbiotikus kapcsolatot alakítson ki mindennel, ami körülvesz. Sergi Galiano, a Supercar Blondie neves influencer csapatából egyszeri alkalmat kapott arra, hogy tesztelje a mesebeli koncepcióautót, és megnézze annak minden rendkívül menő funkcióját Dubaiban. A Supercar Blondie hivatalos csatornáján található YouTube-videó elég őrült ahhoz, hogy feldúlja a fejét; El sem tudom képzelni, milyen őrültség lenne a Vision AVTR-rel Dubaj sivatagi útjain vezetni.

merci 2

A videó azzal kezdődik, hogy kiemeli a Mercedes-Benz Vision AVTR világtól eltérő kerekeit. A hagyományos gumiabroncsokkal borított kerekek helyett az EV koncepció kerekei gömb alakúak. Mind a négy kerék külön-külön meghajtású, és akár 30 fokkal is elfordulhat, így a Vision AVTR szokatlan módon mozoghat és fordulhat, beleértve a rákjárást is. A kerekekbe villogó fények is vannak beépítve, és állítólag az Avatar-film lelkek fája ihlette őket. A lámpáknak többféle funkciója van, és irányjelzőként is funkcionálnak.

A Vision AVTR leglenyűgözőbb dizájneleme a hátsó részen található. A koncepció a hagyományos hátsó ablak helyett 33 szárnyat kapott. A Mercedes Bionic Flaps néven emlegeti, mind a 33 mérleg külön-külön mozoghat és reagálhat az autó mozgására. A mérlegek kipattannak, amikor az autó mozog, és úgy vannak elhelyezve, hogy a légáramot irányítsák, hogy leszorító erőt hozzanak létre előrehaladáskor. A mérleg LED-es világítással is rendelkezik, amely együtt a leghihetetlenebb autóhatást hozza létre.

merci 3

Mostanra már biztosan megértette, hogy a Vision AVTR-ben semmi sem szabályos. A hagyományos autókkal ellentétben a koncepció üvegajtókkal rendelkezik, amelyek akár a Lambo ollós ajtóit is megszégyeníthetik. Az átlátszó ajtókat a rovarszárnyak ihlették. Érdekes módon az AVTR minimalista és zűrzavarmentes kabinja fenntartható anyagokból készült. A belső tér egyik fénypontja a kormánykerék hiánya. Az AVTR összes vezetési kezelőszerve egy, a középkonzolon elhelyezett joystickszerű vezérlővé egyszerűsödik, ami azt jelenti, hogy bármelyik első ülésről vezethető. Az egész műszerfal mentes mindenféle tárcsától és kapcsolótól, és hatalmas kijelzőként működik. A Mercedes-Benz Vision AVTR a jövőben az autók legpontosabb ábrázolása lehet – legalábbis mi ezt szeretnénk hinni.

Forrás: luxurylaunches.com