Itt vagyok

A puristáknak készült, limitált szériás Porsche 911 S/T egy könnyű sportautó, amely GT3RS motort kap kézi váltóval.

Íme a Porsche 911 S/T, a limitált szériás modell, amely az ikonikus 911-es sportautó 60. évfordulóját ünnepli. A maximális vezetési élményt kínáló, különleges kiadású változat a GT3 Touring és a GT3 RS elemeit ötvözi, így egy könnyű, utcai sportkocsi, amelyet az 1969-es 911 S ihletett. Kezdve a hajtáslánccal, a 911 S/T-t a GT3 RS-ből kölcsönzött, nagy fordulatszámú 4,0 literes lapos hathengeres hajtja. A szívómotoros egység 518 lóerős csúcsteljesítményt produkál. A Porsche az S/T-t kifejezetten a puristáknak építette; ennek eredményeképpen a különleges kiadás kizárólag közel hatfokozatú kézi sebességváltóval kapható. A német gyártó kizárólag az S/T számára fejlesztett ki egy új kuplungot, amely az egytömegű lendkerékkel együtt 23 kilóval csökkenti a forgó tömeget.

Mivel a 911 S/T-t inkább mellékutakra, mint versenypályákra tervezték, nem kapja meg a GT3 RS agresszív aeroelemeit. Ehelyett a GT3 Touringból kölcsönzött sima karosszériaelemekkel rendelkezik, amelyek szellőzőnyílásokat tartalmaznak az orron és egy kis Gurney-lapot az aktív hátsó spoilerhez. A Porsche külön figyelmet fordított arra is, hogy az S/T a lehető legkönnyebb legyen. A motorháztetőtől kezdve a tetőn, az első sárvédőkön, az ajtókon, a hátsó tengelyen és még a nyírólemezen is minden szénszál-erősítésű műanyagból készült. Emellett a különleges kiadás magnézium kerekeket, kerámia kompozit fékeket, lítium-ion indítóakkumulátort és könnyű üvegeket is kapott. Ennek eredményeként a 911 S/T mindössze 3056 kilogrammot nyom, és ezzel 70 kilogrammal könnyebb, mint a 911 GT3 Touring.

Az utastérben az S/T szénszál-erősítésű műanyag vödörülésekkel vagy négy irányban állítható Sports Seats Plus ülésekkel rendelhető. A belső tér kárpitozása Classic Cognac színű, fekete tűcsíkokkal díszített szövet, míg a vásárlók választhatják a kéttónusú, fekete és Classic Cognac színű fél-anilin bőrt is. A 911 S/T továbbá opcionálisan Heritage Design csomaggal is rendelhető, amely a 911 S 1960-as évek végi és 1970-es évek eleji versenyváltozatából merít ihletet.

A különleges kiadás a szeptember 28-án kezdődő Rennsport Reunion 7 rendezvényen debütál a nyilvánosság előtt. A Porsche közölte, hogy a 911 S/T-ből mindössze 1 963 példány készül, az árak 291 650 dollárnál kezdődnek.

Forrás: luxurylaunches.com