Itt vagyok

A négy gólból kettő érvényes volt, közel került a BL-hez a Chelsea

Néhány kérdésre választ kaptunk, néhány viszont továbbra is nyitott maradt a Premier League 37. fordulójának keddi játéknapja után. A Manchester United bebiztosította ezüstérmét, a 3. és 4. hely sorsa viszont csak az utolsó körben dől el.
6A6297A3-9EA6-406D-AE7F-CCC9AA9DF612

A nap legfontosabb mérkőzését a Stamford Brige-en játszották, ahol a Chelsea 10 000 néző előtt fogadhatta a Leicester Cityt. A két csapat a hétvégén már találkozott egymással, akkor a Wembleyben Youri Tielemans góljával a Leicester elhódította az FA-kupát. A tét ezúttal a Bajnokok Ligája-helyekről szólt, győzelem esetén bármelyik együttes komoly lépéselőnybe kerülhetett a harcban.

Az első játékrészben gyakorlatilag felborult a pálya, a Chelsea hatalmas fölényben játszott. A 19. percben Tielemans rúgta meg hátulról Timo Wernert a tizenhatoson belül, Mike Dean viszont érdekes módon kifelé ítélt szabadrúgást. Három perccel később büntetett a német, aki Mason Mount passzából vette be Kasper Schmeichel kapuját, ám kiderült, hogy mindezt lesről tette, így maradt 0–0 az állás.
A 34. percben aztán tényleg betalált Werner egy szöglet után, de jött a videobírózás, majd az újabb érvénytelenítés, ezúttal les miatt.