Itt vagyok

A művészet szó szerint „produktívvá” tétele – Ez az örmény művész NFT-ként elárverezi egyik reproduktív tojását.

Minden művész azt szeretné, ha munkáját egyedinek, páratlannak és tökéletesnek ismernék el. Nem mindenki kapja meg az elismerést, hacsak nem emeli a lécet a változó időkben. Az NFT-k manapság nagyon divatosak, és egy biztos módszer a figyelem felkeltésére, ha nem a dicséretre. Az NFT-k ezen a héten varázsolták az Art Basel Miami Beach-en. Az idei fesztivál minden feltűnő dolog az örmény művész, Narine Arakelian „Szeress, reménykedj, élj” című munkája. A 42 éves művésznő festménye tartalmazni fog egy beágyazott szerződést, amelyben az egyik tojását ígérik a vevőnek. Tehát alapvetően megkapja a festményt, valamint a művészet és az NFT-k szeretetéből született csontos babát.

Képernyőfotó 2022-01-04 - 14.55.42 Az Instagramon / @narinearakelianofficial

Narine, aki maga egy 21 éves fiú édesanyja, azt mondja, teljes mértékben elvárja, hogy az NFT-t vásárló személy gyermeket foganjon a petesejtjéből, és hozzátette, hogy reméli, hogy egy olyan házaspár fogja megvenni, akiknek gondjai voltak a fogamzással. Ez kedves gondolat, és nemesebb, mint a lengyel énekesnő, aki egész testét digitalizálta, és részenként NFT-ként adta el . Dorota Rabczewskának, ismertebb nevén Dodának sikerült darabonként, összesen 406 alkatrészben eladnia testét NFT néven .

 Képernyőfotó 2022-01-04 - 14.55.51Az Instagramon / @narinearakelianofficial

Hasonlóképpen, Marti Renti, egy 21 éves lengyel influencer, 2,4 millió TikTok-követővel, eladta szerelmét egy NFT formájában, elképesztő, 250 000 dolláros áron. A Page Six szerint Narine Arakelian így nyilatkozott: „Nagyon boldog vagyok, hogy egy gyermeket hozhatok a világra alkotásaimon keresztül. A kreativitás gyönyörű cselekedete művészetet és életet ajándékozni.” Így folytatta: „Minden alkotásaim az én gyerekeim, és az a tény, hogy ebből valóban gyerek lesz, csodálatos. A művészet mindig is sokat fog jelenteni a vásárlónak, mert elhozta a gyermekét! Mindig hordozni fogja ezt a különleges emléket.”

A „Love, Hope, Live” című triptichonja már az Art Miamiban is forró téma, az NFT pedig a festmény „Élő” részéből készül majd. Ez egy olyan NFT, amellyel egy személy valódi babát hozhat. Sokkal jobb befektetés, mint a 18 300 dolláros ‘I Am’, Salvatore Garau olasz művész a világ első láthatatlan szobra. A szobornak nincs fizikai ábrázolása, sem nyomtatott, sem digitális, mert „láthatatlan”. Létezésének egyetlen fizikai módja az új tulajdonos eredetiségigazolása, ahol párhuzamot lehet vonni az NFT művészetével.

Forrás: luxurylaunches.com