Itt vagyok

A Macallan új rekordot döntött azzal, hogy 2,3 millió dollárért adott el egy whiskys hordót.

Az NFT-k mindenhol felpörögnek! A whisky világa pedig nem maradhatott le! Az új rekord elkészítése során a Macallan nemrégiben eladott egy hordónyi 1991-es Scotch-ját egy speciálisan megbízott NFT-vel együtt, hihetetlen összegért, 2,33 millió dollárért!

wishkey 2A hordóban körülbelül 600 palack értékű 51,1 százalékos ABV Scotch van, átlagosan körülbelül 3880 dolláros üvegenkénti áron. És nem egyedül az áhított whisky vezetett a hihetetlen eladáshoz.

Szakértők szerint a hordóhoz kötött NFT nagyban hozzájárulhatott az érték növeléséhez. Az NFT-művész, Trevor Jones készítette, a mellékelt NFT nem egy tipikus hordófotó, hanem egy absztrakt ábrázolás, „The Angel’s Share” címmel.

Stuart Thom, a VCL Vintners igazgatója ezt kommentálta: „A Trevorral és a Metacaskkal való együttműködés egy absztrakt NFT műalkotás létrehozásában – amely egy olajfestményen alapul – 21. századi módot ad az új tulajdonosnak, hogy kapcsolatba lépjen whiskyjükkel.”

Hozzátette: „Egy fénykép helyett, amely mindennél inkább ellenőrzési célt szolgál, az a mód, ahogy Trevor új technológiákat használ a friss közönség hagyományos művészeti formáival való megszólítására, pontosan megfelel annak, amit a VCL Vintners és a Metacask el akarnak érni a whisky-befektetési ágazatban. Célunk, hogy a csodálatosan összetett és régi dolgokat a lehető legtöbb új emberhez eljuttassuk, és a technológia révén javítsuk a megértést és a hozzájuk való hozzáférést.”

Nem ez az első alkalom, hogy a The Macallan rekordot döntött aukción. 2019 elején a sátor egy limitált kiadású, 60 éves kiadást adott el közel 2 millió dollárért. A legutóbbi eladás (amelyet az NFT piactér, a Metacask bonyolít le) szintén felülmúlta a tavaly augusztusban a Bonhams-nál elárverezett hasonló hordó árverésén elért 574 000 dolláros hordó eladási rekordot.

Mindent összevetve, az NFT-k néhány áhított skóttal kombinálva úgy hangzanak, mint egy nyerő páros!

Forrás: luxurylanches.com