Itt vagyok

A legédesebb város, amit valaha láttál

 

Hogy hol van a legédesebb felfedezésre váró város Európában? Ha tovább olvasod, megtudhatod.

IMG_6540

Český Krumlov, Csehország

Český Krumlov, egy olyan kis város Dél-Csehországban, ami már régóta ismert arról az Európába utazók körében, hogy az egyik legbájosabb tündérmesébe illő hely amit csak találni lehet. Valóban ez lehet akár a legaranyosabb város is, amit valaha meglátogatsz.

IMG_6647 (1)

A vár és a város építése még a 13. században kezdődött a Moldva folyó mentén, hiszen a Moldva folyó fontos pontja volt a kereskedelmi útvonalaknak. Az évek során számos különböző nemesi család kezén forgott át a város, sőt még egy időben a németek is elfoglalták. Mikor a háborúnak vége lett, a lakosság németül beszélő része kiszorult és Cesky Krumlovot visszacsatolták Csehszlovákiához, ami természetesen végül békésen kettévált Csehországgá és Szlovákiává.

A vár a mai napig az egyik legkedveltebb látványosság, de maga a város is hihetetlenül hangulatos az év minden szakaszában, : sok zenei fesztivállal, koncertekkel, bálokkal. Nyáron rengeteg utazó fordul meg a városban és tölt el itt heteket vagy akár hétvégéket, többen a Moldva folyó mentén táboroznak vagy raftingolnak a folyamon.

IMG_6555

Cesky Krumlov népszerű egynapos kirándulási pont Prágából de a többi szomszédos városból is – mint pl. Salzburg és Linz, Bécs.

Cesky Krumlov sokkal ünnepibb a nyári hónapokban, de különös régies világi bája az év minden szakaszában élvezhető. A téli látogatókat leginkább a hóesés és a csendes utcák varázsolják el. De akármelyik évszak mellett döntesz, tartsd észben hogy a közlekedés sokkal limitáltabb a tél során és néhány szolgáltatás teljesen megszűnik.

IMG_6528

brooke-cesky

IMG_6516

IMG_3652

 

via World Of Wanderlust