Itt vagyok

A legapróbb minimalista ház

Van egy ellenkulturális mozgalom, amely az elmúlt évtizedben azt vizsgálta, hogy az emberek hogyan minimalizálják az életüket, és váltanak a nagy házakról a legapróbbakra. Ennek a mozgalomnak fő céljai az emberi lábnyomunk csökkentése és az élet leegyszerűsítése. Olyan lakótereket hozhatunk létre, amelyben minden olyan luxus megtalálható amire csak szükségünk lehet, de mindemellett csak minimális helyet foglalnak el. A kanadai Minimaliste Houses egy olyan vállalat, amely teljesen testreszabható, egész évben tökéletesen funkcionáló apró házakat készít. Egy kaliforniai ügyféllel együttműködve a Minimaliste Houses létrehozott egy apró, minimalista lakóautót, amely tökéletesen alkalmas akár egy tengerparti üdülőnek is.

Tiny-House-Surf-Shack-9

A Tiny House Surf Shack mindössze 30 négyzetméter, mégis minden megtalálható benne a fürdőszobától kezdve a komposztáló WC-vel, álló zuhannyal, valamint fűtő- és légkondicionáló rendszerig. A házban van egy nagyméretű hűtőszekrénnyel felszerelt konyha, tűzhely, mosogatógép, rengeteg pult és tárolóhely. A lépcsőn felhaladva egy loft stílusú hálószobát találunk, amely mégtöbb tárolóhelyet rejt magában.

Tiny-House-Surf-Shack-12

Tiny-House-Surf-Shack-11

Tiny-House-Surf-Shack-15

Tiny-House-Surf-Shack-13

Kívülről a ház fa színű fémlemezzel van burkolva. A tető enyhén leejt és aszimmetrikus, így egy modernabb megjelenést kölcsönöz. Ez a leejtős tető nagyobb helyet biztosít a hálószobának.

Tiny-House-Surf-Shack-7

Tiny-House-Surf-Shack-5

Via Man of many