Itt vagyok

A kanadai rapper, Drake több mint 1 millió dollárt költött Tupac Shakur arany és rubin korona alakú gyűrűjére, amelyet önkoronázásként tervezett.

A raplegenda Tupac Shakur által tervezett és birtokolt arany, gyémánt és rubin gyűrű közel 30 évvel 1996-os halála után rekordot döntött. A 14 karátos, egyedi készítésű gyűrű nem csak, hogy elképesztő 1 016 000 dollárért kelt el a Sotheby’s árverésén, de az ünnepelt zenész, Drake is megvásárolta. Champagne Papi a Sotheby’s szerint “a valaha árverésen eladott legértékesebb hip-hop műtárgyat” vihette haza.

A gyűrűt utoljára a New York-i születésű rapper utolsó nyilvános szereplésén, az MTV Video Music Awards-on látták 1996. szeptember 4-én, néhány nappal a halála előtt. A gyűrű egykori kedvesével, Kidada Jones-szal való kapcsolatának ódája volt, a “Pac & Dada, 1996” felirat volt ráírva. A gyűrű a 300 000 dolláros becsérték háromszorosáért került kalapács alá.

Yaasmyn Fula, a slágergyáros keresztanyja bocsátotta a darabot az aukciósház rendelkezésére. Elmondta: “Tupac arany koronagyűrűje tisztán az ő képzeletéből született alkotás, amelyet az ikon specifikációi szerint alakítottak ki és alakítottak át, amíg tökéletes nem lett. Niccolo Machiavelli politikai kiáltványa, A fejedelem iránti újkori vonzalmát tükrözve – Tupac a “Makaveli” nevet kezdte el használni, miután a bebörtönzés alatt elolvasta A fejedelmet – Tupac a középkori európai királyok koronái után mintázta meg a tervét, “egy önkoronázási aktus” formájában”.

“Ezt az egyedi gyűrűt Pac aprólékosan megtervezte, és határtalan kreatív energiájának végtermékei közé tartozik – egy olyan korszakból származó egyedi műtárgy, amely a hip-hopra gyakorolt tartós befolyásáról tanúskodik” – mondta Cassandra Hatton, a Sotheby’s tudományos és populáris kultúráért felelős globális vezetője közleményében. A Hotline Bling énekese egy Instagram-sztoriban mutogatta drága tulajdonát, kezében a gyűrűvel. A Sotheby’s megerősítette, hogy a kanadai rapper volt az, aki megvásárolta az értékes ékszert.

Forrás: luxurylaunches.com