Itt vagyok

A Hublot egy 24 000 dolláros órát készített újrahasznosított Nespresso kapszulákból és kávézaccból.

A Hublot arról ismert, hogy folyamatosan feszegeti az óratechnika határait, és egyedi anyagokkal kísérletezik, hogy avantgárd időmérőket hozzon létre. A svájci gyártó a Nespressóval együttműködve egy új, limitált szériás Big Bang időmérőt mutatott be, amely az újrahasznosításra és a körforgásra összpontosít. Az elmúlt hét évben a Nespresso a Second Life kezdeményezésén keresztül neves svájci márkákkal működött együtt, hogy a használt alumíniumkapszulákból új termékeket készítsenek. Az új, közös márkájú Hublot időmérő is ugyanennek a kezdeményezésnek a része. A Big Bang Unico Nespresso Origin névre keresztelt óra az első olyan óraszerű alkotás, amely újrahasznosított Nespresso alumíniumkapszulák és kávézacc felhasználásával készült.

A Nespresso márkajelzése az órán a legfinomabb módon jelenik meg. A koronán díszelgő híres N szimbólum a márka egyetlen olyan kézjegye, amely megtalálható az órán. A limitált kiadású óra zöld színét a Master Origins Peru Organic Nespresso pod ihlette. A 42 mm-es tok teljes egészében újrahasznosított alumíniumból készült, amelynek 28%-a a Nespresso kávékapszulákból származik. A tokot élénk zöld színűre eloxálták, majd szaténra fényezték és polírozták. A korona és a nyomógomb is ugyanezt a kezelést kapja. A Hublot szerint a tok hátlapja és a szerkezet tartályháza ökotitánból készült.

A környezetbarát időmérő két szíjjal kerül forgalomba, amelyek szintén újrahasznosított anyagokból készültek. A szövetszíj elkészítéséhez a Hublot a SingTex-szel, a Nespresso egyik partnerével állt össze, amely a Scafé nevű, kávézaccból készült szövetet gyártja. A szíj 100%-ban újrahasznosított szövetből készül, amely 5%-ban kávézaccból és 95%-ban újrahasznosított poliészterből áll.

Másrészt a gumipánt 4,1% kávézacc, 8,2% újrahasznosított fehér gumi és a szokásos Hublot-formula összeolvasztásával készült. A Hublot szabadalmaztatott egykattintásos cserélhetőségi rendszerét kapja, amely lehetővé teszi, hogy a szíjakat másodpercek alatt, szerszám nélkül cserélje.

A Big Bang Unico Nespresso Origin a Hublot HUB1280 Unico automata kronográf szerkezetével működik. Az órából mindössze 200 példány készül. Ami az árazást illeti, 25 200 euróért lehet hozzájutni egy ilyenhez.

Forrás: luxurylaunches.com