Itt vagyok

A depresszió 4 apró jele, melyeket nagyon nem ajánlatos figyelmen kívül hagyni

Egyre több ember szenved a depressziótól valamilyen mértékben, viszont a betegséget gyakran még mindig vagy félrediagnosztizálják, vagy figyelmen kívül hagyják tüneteit. Ez veszélyes, hiszen így a helyzet csak romlik.

A depresszió többféle módon jelentkezhet. Lehet, hogy a fizikai tünetekkel a többség tisztában van, de a pszichológiaiakat viszont gyakran figyelmen kívül hagyják az alanyok. Dr. Rafael Euba a The London Psychiatry Centre (Londoni Pszichiátriai Központ)pszichiáterének tanácsa, hogy a most felsorolt négy jelet ne vegyük félvállról.

1. Az érdeklődés hanyatlása: Jelzésértéke van annak, ha már nem szeretünk olyan dolgot csinálni, melyben korábban örömünket leltük. Különösen igaz ez a szociális tevékenységekre.

2. Fáradtság álmatlansággal karöltve: A fejünkben cikázó rengeteg gondolat, és a vállunkat nyomó problémák gyakran nehezítik meg az elalvást, továbbá inszomniát eredményeznek.

3. Erős mentális reakciók: Ha a rossz hírekre adott reakcióink túl hevesek, vagy túlzott érzelmi reakciót tapasztalunk, lehet, hogy a depresszió egy szintjét éljük át.

4. Folyamatos pesszimizmus: A reménytelenség, az ingerlékenység, és a kedvetlenség mind-mind természetes érzelmi állapotok, viszont ha permanensen fennállnak, akkor bizony a depresszió tünetei lehetnek.

via Popsugar