Itt vagyok

A Bugatti az Asprey-vel együttműködve egy limitált kiadású, értékes tárgyi tojásokból álló kollekciót hozott létre, amely annyiba kerülhet, mint egy Porsche 911-es csúcsmodell.

A Bugatti Chiron összes allokációja már elkelt, míg a W16-os hiperautó utódjára még egy ideig várni kell. A legendás francia autógyártó patronálóit ez némi dilemmába sodorta: mire költsék a pénzüket legközelebb? A Bugatti azonban azzal is lefoglalja hűséges vásárlóit, hogy ikonikus emblémáját gondosan kialakított partnerségek révén számos különleges tárgyra helyezi. A legújabb, amely csatlakozott a listához, egy limitált kiadású, nemesfém tárgytojás-kollekció, amelyet az Asprey brit luxuskereskedővel együttműködve hoztak létre. Az Asprey Studio által tervezett, gyönyörűen megmunkált kollekció a hagyományos ékszerkészítési technikák és a Bugatti hiperautók gyártása során használt csúcstechnológiás anyagok tökéletes keverékét képviseli.

Carlo Bugatti, Ettore Bugatti édesapja egyszer azt mondta: “A természet legtisztább tökéletes formája a tojás”. Ezek a szavak ihlették a 2022-ben kezdődött együttműködésből született, limitált kiadású objet tojáskollekciót. A két márka szerint az új kollekció “egyesíti a Bugatti család időtlen alkotásait az Asprey örökségével és kézműves munkájával”. Az Asprey Bugatti Egg Collection fizikai objet és NFT generatív műalkotásként is készül majd, 111 fizikai tojás Bitcoin NFT-khez kapcsolódik. “Az 1-100-as számú [Asprey Bugatti] tojások ára 20-50 ezer dollár között lesz” – mondta az Nft Now-nak Ali Walker, az Asprey Studio kreatív igazgatója. “[Asprey Bugatti] 100-111-es tojások ára 200 000 dollárnál fog kezdődni “.

Az objet tojás Royale Edition tojáshéja szénszálas anyagból készül. A tökéletes tojásformát egy hosszú és összetett eljárással érik el, amely biztosítja, hogy teljesen mentes legyen az aránytalanságoktól és a tökéletlenségektől. A tojást egy sterling ezüst gyémántfonatos rácsba bölcsőzik, amely finoman lefelé szögellve ívelt talpba kerül. Ez az Asprey ékszerkészítő örökségét, valamint Carlo Bugatti lenyűgöző bútorterveit és a szecessziót idézi – egy olyan korszakot, amely mindkét márka számára jelentős. A tojás felületét a “Táncoló elefánt” motívum díszíti, amelyet Rembrandt Bugatti egyik eredeti szobráról készítettek el tökéletes részletességgel. Továbbá a szénszálas héj egy összetett, csuklós gyémánt ajtóval nyílik, hogy felfedje Bugatti molsheimi otthonának miniatűr rekonstrukcióját, egy sterling ezüst Type 41 Royale Esders-szel kiegészítve.

Wiebke Ståhl, a Bugatti International ügyvezető igazgatója elmondta: “Ettore Bugatti hitt az esztétikus mérnöki munkában, és járműveinek minden egyes alkatrészéből művészetet alkotott. A világot egy művész szemével látta, inspirációt merítve kreatív családja munkáiból. Ezeket az értékeket a mai napig fenntartjuk a Bugattinál, szorosan együttműködve partnereinkkel, például az Asprey-vel, hogy alapítónk elképzelése szerint művészeti tárgyakat hozzunk létre. Az Asprey Bugatti Egg Collection megalkotása csodálatos tisztelgés történelmünk és Ettore alkotásai előtt, amelyet azzal az úttörő szellemmel és a részletekre való odafigyeléssel terveztek, amely oda vezetett, hogy márkája világszerte tiszteletet szerzett.””

Forrás: luxurylaunches.com