Itt vagyok

A Brabus szerint az AMG GLE 63 900 Rocket Edition a világ leggyorsabb SUV -ja, 330 km/h végsebességgel

Valamivel több mint másfél évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlenek voltak a sportos és szuperkocsis SUV-k. De aztán jött a Porsche a Cayenne -jével, amely teljesen átalakította az SUV -t, és még a Lamborghinit és a Ferrarit is kényszerítette, hogy hasonlót készítsen. Az elektromos hajtású következő generációs SUV-k kimutatták, hogy hiperkocsi-gyorsak lesznek, de a belsőégésű motoros SUV-k még nem adták fel. A Bentley Bentayga Speed és a Lamborghini Urus egyaránt pofátlanul gyors, de a világ leggyorsabb SUV- jének címe új igényt támaszt. Ismerje meg a Brabus Mercedes-AMG GLE 63 S-alapú 900 Rocket Edition- jét . A német tuningcég 330 km/h végsebességével állítja, hogy ez a világ leggyorsabb utcai legális SUV-ja.

kocsi 2

kocsi 4

Ahogy a neve is sugallja, a 900 Rocket Edition teljesítménye 900 lóerő. A plusz erőt a Brabus a V8 4.0 literről 4,5 literre való kiszorításával, nagyobb kovácsolt dugattyúkkal, hosszabb kovácsolt dugattyúrudakkal és egy billenőtengelykel együtt vonta ki. A tuningcég emellett nagyobb kompresszoros egységekkel, új üzemanyag-szivattyúval és rozsdamentes acél kipufogórendszerbe vezető nagyobb lefolyócsövekkel szerelte fel a motort. A Brabus szerint a motor 922 lb-ft nyomatékra képes, de a vállalatnak korlátoznia kellett teljesítményét a hajtáslánc-alkatrészek védelme érdekében. A Brabus azt állítja, hogy a sportos SUV 3,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre.

kocsi 7

kocsi 8

Ami az esztétikai frissítéseket illeti, a 900 Rocket Edition rengeteg szénszálas komponenst ad hozzá, fedett felülettel. A felhajtott SUV 24 hüvelykes kovácsolt kerekeket is kap, szén-dioxid-tárcsákkal, ami polarizáló tervezési választás lehet. Csak 25 példány készül a világ leggyorsabb közúti legális SUV-jából, és 381 000 euróba (kb. 450 000 dollárba) kerül.

kocsi 10

kocsi 9

Forrás: luxurylaunches.com