Itt vagyok

A BP Magazinnál Michelisz Norbert az Év sportolója

Közeledik az év vége, ilyenkor pedig nem csupán önmagunkkal szeretünk számot vetni, hanem például az év jelentős sporteseményeivel, sikereivel, kudarcaival is.

A BP Magazin idén először állított össze egy szubjektív listát a témakörben, méghozzá kizárólag hazai vonatkozásban. Íme:

 

Az év sporteseménye:

A Puskás Aréna átadása

November 15-én átadták a Puskás Arénát, a nemzet stadionját. A nyitómeccsen a magyar labdarúgó-válogatott Uruguayt fogadta, és bár 2-1-re kikapott, ezúttal senki nem bánta, nem ezzel foglalkozott, hanem a valóban impozáns méretű (67 215 fő befogadására alkalmas), világszínvonalú létesítménnyel, ahol jövőre Eb-meccseket, és idővel garantáltan Bajnokok Ligája-döntőt is rendeznek majd.

800px-Puskás_Aréna

Az év csapata:

A Ferencváros labdarúgó-csapata

Ugyan a nagy álom, a Bajnokok Ligája főtáblája nem jött össze, az Európa Liga csoportkörét elérte a Fradi, és nem is vallott szégyent. Az Espanyol, a CSZKA Moszkva és a Ludogorec elleni meccseken csupán egy vereséget szenvedett el, egy hajszállal azonban lemaradt a továbbjutásról.

Az év sportolója:

Michelisz Norbert

A BRC Hyundai N Squadra Corse csapat versenyzője nyerte az idei túraautó-világbajnokságot, amellyel a magyar autósport történetének legnagyobb sikerét érte el. Kell ennél több magyarázat?

Az év sportolónője:

Hosszú Katinka

A háromszoros olimpiai bajnok úszóklasszis idén is zsákszámra nyerte az aranyérmeket, így nálunk ezúttal sem lehet más a győztes a nők kategóriájában, mint Katinka.

Hosszú_Katinka_Doha_2016

Az év edzője:

Pat Cortina

A kanadai szakember irányításával április 13-án a női válogatott története során először kiharcolta az A csoportos világbajnoki szereplés lehetőségét azzal, hogy megnyerte a női IIHF divízió I-es jégkorong-világbajnokságot. Ez a nagy siker pedig nálunk az Év edzője-elismerést ért Cortinának.