Itt vagyok

A 2024 Ducati Monster 30° Anniversario egy limitált szériás modell, amely a három évtizeddel ezelőtt debütált eredeti Monster előtt tiszteleg.

A Ducati bemutatott egy limitált szériás motorkerékpárt, amely a Monster 30. évfordulóját ünnepli. A naked street bike legelső iterációja 1993-ban debütált, és a Monster azóta az ikonikus olasz gyártó egyik legfontosabb modelljévé vált, amelyből az elmúlt három évtizedben több mint 350 000 darabot adtak el. A Monster 30th Anniversario névre keresztelt ünnepi kiadás egyedi, háromszínű fényezéssel rendelkezik, amely az olasz zászló színeit ötvözi. Ezen kívül a limitált kiadás exkluzív arany keréktárcsákkal van felszerelve, és egy különleges, 30. évfordulós logóval hímzett ülést kap. A különleges évfordulós embléma a tankon és a faron is megtalálható, a számozott felső bilincs mellett.

A Ducati állítása szerint a jubileumi modell súlya 405,7 kilogramm, ami nem csak majdnem 9 kilóval könnyebb, mint a szériamotor, de egyben a Ducati által valaha gyártott legkönnyebb Monster is. A limitált kiadás egy aranyszínű Öhlins NIX30 villával van felszerelve, valamint Termignoni kipufogóval és szénszálas sárvédőkkel. A 30° Anniversario ezen felül kormánycsillapítót és szélvédőt is kap, amelyek a szériafelszereltséghez nem tartoznak a széria Monsterhez.

Ezt leszámítva a limitált kiadás megegyezik a normál modellel, amely a 937 köbcentis Testatretta motort tartalmazza, amely 111 lóerős teljesítményt és 69 lb-ft. nyomatékot produkál. Ami az elektronikai csomagot illeti, kanyarstabilizáló ABS-t, kipörgésgátlót, kerékdőlés-szabályozást, kilövésvezérlést és három menetmódot kap. A 2024-es Ducati Monster 30° Anniversario mindössze 500 példányra van limitálva, az ára pedig 18 595 dollár, ami 3000 dollárral több, mint a csúcsmodell SP modellé.

Forrás: luxurylaunches.com