Itt vagyok

A 2022-es Porsche 718 Cayman GT4 RS egy kompromisszumok nélküli pályaszörny, amelyet az új GT3 9000-es fordulatszámú motorja hajt.

A Porsche 718 Cayman GT4 RS nem volt jól őrzött titok. A középmotoros sportautó legerősebb változata még egy 7 perc 4,5 másodperces hólyagos kört is meg tudott állítani a Nürburgring körül, amit a Porsche csaknem egy hónapja jelentett be. A nagyon várt és régóta várt sportautó azonban végre megérkezett. Lássuk a 2022-es Porsche 718 Cayman GT4 RS-t, amelyet az új Porsche 911 GT3 4,0 literes lapos hatos motorja hajt, ellentétben a normál Cayman GT4-el. Ettől minden Porsche-rajongó, aki már régóta kér, ugráljon az örömtől! A Cayman zászlóshajót kifejezetten a pályán való maximális teljesítményre tervezték.

por 2

por 3

Sok Porsche-rajongó soha nem számított arra, hogy a német autógyártó a Caymant a GT3-ból származó, 9000-es fordulatszámú lapos hatos motorral szerelje fel; ez komolyan visszavetheti a 911 GT modellek eladásait, és megnehezítheti a Porsche számára a termékhierarchia fenntartását. „Szeretnénk bulizni ezzel az autóval, megünnepelni ezt a motort, lóerőt, fordulatszámot, mielőtt egy távoli nap elektromos lesz” – mondja Andreas Preuninger, a Porsche GT autók vezetője. Ez egy zene a Porsche mecénásainak.

por 4

por 5

A 718 Cayman GT4 RS 4,0 literes lapos hatos motorja 493 LE-t és 331 lb-ft-t ad le, szemben a 911 GT3 502 LE-vel és 346 lb-ft-vel. a Porsche azonban azt állítja, hogy a motort nem úgy hangolták át, hogy megőrizze a 911-es elsőbbségét a termékkínálatban. Ehelyett a hosszabb kipufogócsövek szükségességének elvesztése az autó közepén történő elhelyezés miatt a Caymanban. Ez azt jelenti, hogy a motor még mindig 9000-es fordulatszámon forog, ami egy adrenalint pumpáló hangsávot hoz létre, amelyet senki sem szerethet.

por 6

por 7

A Porsche szerint a GT4 RS 3,2 másodperc alatt éri el a 60 mérföld/órás sebességet, ami fél másodperccel gyorsabb, mint a GT4. A teljesítménynövekedés egyértelműen látszott a nürburgringi köridőből. A GT4 RS közel 24 másodperccel volt gyorsabb, mint a GT4, és csak néhány másodpercre volt a jelenlegi 911 GT3-tól. A teljesítménynövekedés mellett a Porschének 49 kiló súlyát is sikerült leborotválnia, amit több szénszálas alkatrész felhasználásával sikerült elérni. Ami a dizájnt illeti, a tipikus Porsche-módra a GT4 RS nem sokban különbözik a normál GT4-től. Az aero elemek, valamint az oldalsó ablakok helyén lévő légbeömlők és az átdolgozott oldalsó nyílások segítik a két felszereltségi szint megkülönböztetését.

por 8
por 9

por 10

Forrás: luxurylanches.com