Itt vagyok

A 12 legromantikusabb európai kisváros

 

Szükséged van egy kis romantikára, távol a nyüzsgő tömegtől, a város fényeitől és hangjaitól? Irány az alábbi európai kisvárosok valamelyikébe, ahol olyan nyaralásban lesz részed (és persze partnerednek), amit biztosan nem felejtetek el…

IMG_5007

Brugge, Belgium

Brugge-t gyakran emlegetik Európa egyik legromantikusabb kisvárosaként – nem véletlenül. Függetlenül attól, hogy nyáron, vagy télen (esetleg a két évszak között) látogatunk el ide, lehetetlen nem beleszeretni a könnyed, szentimentális hangulatú településbe.

Hallstatt

Halstatt, Ausztria

Ez a kis eldugott drágakő tökéletes választás, ha téli tájat keresel. Hó? Pipa. Vonzerő? Pipa. Hangulatos éjszakák a tűz mellett? Pipa.

IMG_6647

Český Krumlov, Cseh Köztársaság

Prágától csupán pár órányira, délre található a hihetetlenül bájos Český Krumlov. Tökéletes választás, ha el szeretnénk menekülni a valóság elől egy pár napra, és élvezni kívánjuk a hamisítatlan cseh vendégszeretetet, amit a fővárosban nem találunk meg.

Screen-Shot-2014-08-10-at-9.21.56-am(forrás)

Cinque Terre, Olaszország

Nem titok: ez Európa egyik legromantikusabb helye. Persze, ezt már írtuk korábban is. De vess egy pillantást erre a képre, és megérted, miért… ezt nehéz felülmúlni!

wroclawWikicommons

Wrocław, Lengyelország

A kevésbé ismert Wrocław tökéletes választás azok számára, akik le szeretnének térni a kitaposott ösvényről, hogy egy olyan városba látogassanak el, ami kevésbé frekventált, és nincs tele a turisták tömegeivel. A település a hamisítatlan lengyel építészetnek is otthont ad – színes és hangulatos!

IMG_5984

Bajorország, Németország

Miért emeljünk ki egyetlen várost, amikor egy területen többet is meglátogathatunk? És mert Bajorország Németország egyik legnagyobb tartománya, kísértetiesen hasonlítanak az itt megtalálható települések. Egyszerűen képtelenek vagyunk bármelyiket kiemelni! Bérelhetünk egy autót, és körbejárhatjuk az egész régiót – ez kétségtelenül Németország legromantikusabb területe!

IMG_6349

St. Moritz, Svájc

Annak ellenére, hogy télen dugig van a sí szerelmeseivel, St. Moritz a melegebb hónapokban egy kevésbé látogatott ékkő. A környéken sokféle túrázási lehetőség adott, és a kis svájci falu nyáron úgy fest, mintha egy szellemváros lenne – tökéletes választás tehát azoknak a pároknak, akik el szeretnének menekülni a nyüzsgés elől.

HaarlemWikicommons

Haarlem, Hollandia

A kevésbé ismert Haarlem magán viseli Amszterdam összes báját, és még többet is. Ha szeretnél egy olyan helyre látogatni Hollandiában, ami nincs dugig turistákkal, ez a város neked való!

porto(forrás)

Porto, Portugália

Míg Portót régebben a turisták és az utazók abszolút figyelmen kívül hagyták, és inkább a fővárost, Lisszabont látogatták, a halászfalu egy idő után egyre nagyobb érdeklődésre tett szert. A település a portugálok múltjának és jelenének hihetetlenül bájos és megkapó egyvelegét képzi.

Screen-Shot-2013-11-09-at-4.49.02-PM

Colmar, Franciaország

Az erős német befolyással rendelkező, „legelzásziabb város” egy romantikus álomhajóval hasonlatos.

GdanskWikicommons

Gdańsk, Lengyelország

Bár kevésbé ismert, mint Varsó, vagy Krakkó, de Gdańsk így is elbűvölő hely, és minden bizonnyal a legjobb választás a Lengyelországban romantikázni vágyóknak. Lenyűgöző építészet, nyüzsgő éttermek és bárok várják az ide ellátogatókat.

lakebled

Bled, Szlovénia

A Bledi-tó alig szorul bemutatásra… különösen azért, mert egy kép többet mond ezer szónál. Mi is lehetne romantikusabb helyszín Európa egyik legszebb tavánál?

 

via World of Wanderlust