Itt vagyok

A 10 legtöbbet fotózott város Európában

 

A Conté Nast Traveler olvasóinak szavazatai alapján íme a TOP 10!

Prága csodálatos kilátása, gyönyörű épületei és más európai városokhoz képest viszonylagos olcsósága vonzza a turistákat, főleg a diákokat és a nyugdíjasokat.
Ha Prágában járunk, érdemes megtekinteni a Puskapor tornyot, a Prágai tornyot, a Károly-hidat és a Csillagászati órát – mind az órát, mind a minden órában (reggel 8-tól este 8-ig) életre kelő bábelőadást.
Praga

Budapest a dinamikus, folyton változó város évek óta kedvelt a turisták számára. A legnépszerűbb helyszínek: a Szent István Bazilika, a Gresham-palota, de ne feledkezzünk meg a fürdőkről, kávézókról sem!

Budapest Bazilika

Budapest

London a világ leglátogatottabb városa. A legtöbbet fotózott helyszínek: a Royal Albert Hall, az Abbey Road és a Tate Modern.

London Tower Bridge

Firenze továbbra is az egyik legkedveltebb helyszín, klasszikus hangulatú csillogása a fotósok kedvence. Szinte egy kupacban találhatóak a leginkább fotózott helyszínei: a Ponte Vecchio, az Uffizi és a Piazza della Repubblica.

Velence Szent Mark

Isztambul Európa és Ázsia találkozásánál van, a hely varázsát a kultúrák ötvöződése adja. A legtöbbet fényképezett helyszínek zöme vallási vagy rituális helyszín, mint például a Kék Mecset vagy a Hagia Sophia, de itt érdemes megemlíteni a Boszporuszt is a naplementében.

Isztambul Hagia Sophia

Párizs a világ egyik legromantikusabb városa – vagy nevezzük a fény városának – , szinte mindenkit megihlet. Leggyakrabban az Eiffel-tornyot, a Diadalívet, a Sacré-Coeur székesegyházat, illetve a Moulin Rouge-t örökítik meg.

Pari

Barcelona városában bárki megtalálja a számítását, legyen szó építészeti remekművekről vagy egy kis strandolásról. Ha már itt járunk, érdemes megnézni a Sagrada Família templomot vagy a Güell parkot.

Róma, az Örök Város! Ha valakinek lehetősége adódik ellátogatni ide, az ne hagyja ki a Trevi kutat, a Szent Péter bazilikát vagy a Spanyol lépcsőt!

spanyol lepcso

 

via Pozitív Nap