Itt vagyok

2022 A Nissan Z kézi sebességváltóval érkezik

Abban a korban járunk, amikor a crossoverek egyre inkább ellepik a piacot, de a kézi sebességváltós sportkocsi megjelenése sem kevesebb, mindannyian szédülünk az izgalomtól, különösen azért, mert ez egy ikon visszatérését jelzi. Az eredeti Nissan 240Z egy gyönyörű sportkocsi volt, amelyet lenyűgöző részletekkel készítettek, amikor először a hatvanas években ringatózott a helyszínre. A későbbi iterációk azonban erősebbek és kifinomultabbak lettek, míg a 350Z és később, a 370Z még jobban csiszolta és finomította az autentikus Nissan „Z” élményt egy V6 -os motorral. A tunerkultúrába való belemerüléstől az európai sportautó testvériség fejfájásának forrása- a Nissan Z túlságosan jó volt ahhoz, hogy a receptet a történelemkönyvekre korlátozzák.

nissan 2Kép: Nissan USA

Az új „Z” tisztább stílust ölel fel élesebb öltönyben. Vannak utalások a családi vonalra, különösen a Z hátsó részén, ahol a 300ZX és a 240ZX bitjeit bekenték.

nissan 3Kép: Nissan USA

Belül mindez digitális képernyőkből és a vezetőre összpontosító érzésből áll, emelt minőségi szinttel. Jelenleg van egy digitális klaszter és egy 9 hüvelykes érintőképernyő. Az új Z szintén nem valami nyomkövető eszköz, mivel távolsági utazó, így a praktikumra is odafigyelnek, valamint a luxus felszerelések, például egy nyolc hangszórós Bose audiorendszer segítésével.

nissan 4Kép: Nissan USA

Ennek ellenére a lelkes sofőröket jobban érdekelné, hogyan hangzik a 3,0 literes duplaturbós V-6. Van egy ütés a 400 lóerő teljesítményre 6400 fordulat / perc mellett, miközben 350 lb-ft nyomaték szép és korán érkezik. Ennek ellenére, még hátravan, hogy a turbófeltöltés hogyan változtatta meg ennek a motornak a jellegét, a várható szélesebb teljesítménysáv hasznos lesz mindennapi használat szempontjából.

nissan 5Kép: Nissan USA

A puristák ragaszkodnak a 6 sebességes manuálishoz (szorosan egymásra rakott arányokkal), míg a vadonatúj 9 sebességes automata örömmel fogadja az új „Z” alkalmazókat. Az ausztrál piac nagy valószínűséggel csak a csúcsminőségű Z „Performance” verziót kapja meg, de a mesés kézi sebességváltó is elérhető lesz. Ja és az új Z először kap elektromos szervokormányt is!

nissan 6Kép: Nissan USA

A 2022-es Nissan Z, miközben folytatja a régi autó platformját, radikális átalakítás, új technológiával, turbófeltöltéssel és döntő fontossággal, nagyobb teljesítménnyel. Mindezek mellett arra számíthat, hogy jelentős áremelkedést tapasztalhat, amikor a Z jövőre Ausztráliában landol, bár még mindig alul múlná a Toyota Supra-t, 70 000 dollár alatti kikiáltási árával (becslések szerint). Kezdjen el most spórolni!

nissan 7Kép: Nissan USA

manofmany.com