Itt vagyok

Tökéletes egy kalandvágyó milliárdos számára – a szikla oldalán készült koncepcióház úszómedencével és helikopterleszállóval

Ha azt gondolta, hogy az építészet elérte minden határát, tévedhet! A Crown House zseniális dizájnjával Jorge Luis Veliz Quintana itt van, hogy bebizonyítsa, a kreativitás valóban határtalan, és tervei nem mások, mint félelmetesek!

szikla 2

szikla 3

szikla 4

A kubai koncepcióterv, a Crown House egy sziklához van kötve, és úgy van megépítve, hogy nulla ellenállással beágyazódik a természetbe. Az acéllal és vasbetonnal kőbe olvadt szerkezet kívülről éppúgy néz ki, mint amennyire hitelesnek tűnik.

szikla 5

Úgy tervezték, hogy lélegzetelállító kilátást nyújtson a természetre. A ház padlótól a mennyezetig érő ablakai panorámás kilátást nyújtanak az óceánra és a part felől érkező szellőre. Tovább nyúlnak egy konzolos medencéig, amely úgy tűnik, közvetlenül a szikla szélén épült.

szikla 6

A rezidencia egy lépcsőházzal és lifttel is rendelkezik, amely összeköti a két hálószobát, valamint a konyhát egy TV-szobával. Az egyéb figyelemre méltó jellemzők közé tartozik a helikopter-leszállóhelyként funkcionáló nézőpont – feltehetően csak magánrepülővel lehet ide eljutni.

szikla 8

Ezen túlmenően az egész konstrukció környezetbarát, és megújuló energiát is felszerel a vízesés-rendszer mellett, amely olyan ciklust generál, amely energiával látja el az otthont, miközben növeli a ház esztétikai megjelenését.

szikla 9

szikla 10

A Veliz Arquitecto által készített Koronaház a nagy szikla megkoronázásának jellegzetessége alapján kapta a nevét. Bár ez egyelőre még csak egy koncepció, reméljük, hogy hamarosan megzavarodik a valós verziója!

szilka 7

Forrás: luxurylanches.com