Itt vagyok

Autista kisfiú építette meg a világ legnagyobb Titanic makettjét

A Titanic 108 évvel ezelőtt elsüllyedt, de emléke továbbra is nagy része kultúránknak – James Cameron katasztrófát ábrázoló filmje továbbra is minden idők legnehezebb filmje.
Brynjar Karl Bigisson, az izlandi Reykjavikból érkező, tízéves fiú, aki az autizmussal küzd, úgy döntött, hogy 10 éves korában tiszteleg a LEGO-k segítségével. 700 órával (11 hónap) és 56 000 téglával később befejezte a világ legnagyobb LEGO Titanic replikáját.
Most 17, Brynjar azt mondta, hogy a projekt megváltoztatta az életét.

„A LEGO már nagyon fiatalon is fontos része volt az életemnek” – mondta Brynjar. “Rossz társadalmi és kommunikációs képességeim miatt mindig egyedül voltam, egyedül játszottam, így a LEGO téglák voltak a legjobb barátaim.”
„A LEGO-val való építkezés közben felhasználtam és fejlesztettem a képzeletem és a kreativitásomat. Nem emlékszem, hogy magányosnak éreztem volna magam, mindig túl elfoglalt voltam valami építésével. ”

9 éves korában Brynjar meglátogatta a LEGOLAND-et Dániában. „Először láttam az összes óriási modellt, és nagyon lenyűgözött a méretük és az épületszerkezetük” – mondta. Hozzátette, hogy ugyanakkor megszállottja volt a hajóknak is, és az interneten minden részletnek utána nézett.
– Volt egy hajó, amely mindig is lenyűgözött. Ez volt a Titanic. Mindent megtanultam, amit lehetett a hajóról, és aztán egy nap eszembe jutott az a gondolat, hogy meg akarom építeni [annak másolatát]. ”

 

teen-autism-titanic-lego-replica-brynjar-karl-birgisson-1-5f1e8f94b3c37__700

 

teen-autism-titanic-lego-replica-brynjar-karl-birgisson-12-5f1e8fad70520__700

 

teen-autism-titanic-lego-replica-brynjar-karl-birgisson-11-5f1e8fab66050__700

 

teen-autism-titanic-lego-replica-brynjar-karl-birgisson-2-5f1e8f96b5520__700

 

Forrás: Luxurylaunches