Itt vagyok

10 Latin-Amerikai étel, amit muszáj kipróbálnod

 

Acai bogyó –Brazília

Valószínűleg nincs még egy olyan étel a földön, ami annyira jót tesz és annyira finom, mint ez a gyümölcs. Mindenképpen ki kell próbálnod, ha Brazíliában jársz, habár érdmes egy kis kutatást végezni annak érdekében, hogy biztos jót válassz.

Empanadas – Argentína

Ez a kis darab töltött tészta megfelelő méretű fogás ahhoz, hogy rögtön betaláljon és eltelítődj. A brazilok csinálnak egy hasonló tésztát, amit ők pastelnek, Haitin pate-nek hívnak.

Platanos Fritos – Salvador

Ez egy fajta sült banán, ahogy a neve mutatja spanyolul. És az íze? Mennyei! Eleinte tarthatsz kicsit tőle, de az első harapás után többé sosem nézel vissza.

Alfajores – Latin-Amerika

Az alfajores egy tradícionális spanyol desszert, amit a Latin-Amerikaiak a saját módjukon készítik el. Ez a kis keksz szendvics felveszi a versenyt az annyira ünnepelt macaroon-nal. Mi van benne? Egy hihetetlen tejkaramellás krém – dulce de leche. Muszáj megkóstolni!

Screen-Shot-2014-08-31-at-9.33.06-am

Argentín steak – Argentína

Személyszerint én vegetáriánus vagyok, szóval nehéz ezt mondanom, de ha te húsevő vagy, muszáj kirpóbálnod ezt a staket Argentínában. Egy csapat ausztrállal vacsoráztam, amikor mindegyikőjük egyhangúan azt mondta, hogy ez volt a legjobb steak, amit valaha ettek. Azoktól az ausztráloktól, akik eldobták a büszkeségüket és azt mondták egy másik ország staek-jére, hogy a világ legjobbja, jelent valamit!

Papas Rellenas – Peru

A perui tradícionális konyha leggyakrabban használt hozzávalója: a burgonya. A peruiak számtalan módon elkészítve fogyasztják vagy ezer fajtájú burgonyájukat az országban.

Taco – Mexikó

A tacot nem kell bemutatni senkinek, de nem élheted le úgy az életed, hogy nem próbáltál ki egy tradícionális tacot, amit egy mexikói készített el. Azután többé nem fogsz másmilyen tacot megenni.

Screen-Shot-2014-08-31-at-9.59.36-am

Arepas – Kolumbia és Venezuela

Az arepas a legkiemelkedőbb fogása a kolumbiai és venezuelai konyhának, habár megtalálható Latin-Amerika egyes részein is. Lényegében az arepas kukoricából készült lapos kenyér, általában megtöltve tálalva.

Fugazza – Argentína

Az argentín fugazza lényegében az olasz focaccia másolata, de ha egy argentínt kérdezel, ő valószínűleg azt fogja mondani, hogy az övék jobb.

Baleada – Honduras

Ez a hondurasziak legtradícionálisabb és legnépszerűbb étele. A baleada fehér lisztből készült tortilla, bab pürével töltve. Jó választás egy vegának!

 

Forrás: World of wanderlust